Social media spelen een belangrijke rol in de marketing voor je webshop. Waarschijnlijk heb je een aantal social media accounts waarop je aanbiedingen en tips met klanten deelt. Anderzijds delen klanten ervaringen over producten met hun vrienden op social media. Met deze extensies zorg je ervoor dat je optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden die social media bieden.


1. Korting bij een like


Iedere klant met social media heeft potentieel een groot bereik. Een van de makkelijkste manieren om gebruik te maken te maken van dit potentieel is door de gebruiker 'fan' te laten worden van jouw pagina op een netwerk. Er zijn extensies op de markt die ervoor zorgen dat mensen die jouw pagina liken een korting krijgen. Je kunt op deze manier extra volgers voor je pagina krijgen tegen een vooraf door jou bepaalde prijs.


Extensie voor Magento 1.x (voor Facebook, Twitter, Google+ en Pinterest) (€ xx)| Extensie voor Magento 2 (Alleen Facebook) ($ 59)


2. Deelknoppen voor sociale media


Als je bezoekers social savvy zijn delen ze graag producten die ze zijn met klanten met hun vrienden. Met de gratis extensie Social Share kunnen jouw klanten met een druk op de knop de producten die zij interessant vinden, delen met hun volgers. Social Share werkt met vier social media, Facebook, Twitter, Google+ en Pinterest. Heb je veel LinkedIn-gebruikers of gebruiken veel klanten een ander social medium, dan kun je met AddThis (voor Magento 1) uit de voeten. Deze plugin ondersteunt meer dan 350 netwerken.


Social Share voor Magento 1 ($17) | AddThis voor Magento 1 | Social Share voor Magento 2 |


3. Inloggen met sociale netwerken


Veel klanten zijn standaard ingelogd op hun Facebook-, Twitter- of Gmailaccount. Met de Social Login extensie kunnen je klanten hiervan gebruik maken door met hun social media account in te loggen op jouw webshop. Op deze manier hoeft de klant niet allerlei gegevens in te voeren. Als webwinkelier kun jij toegang krijgen tot de profielen van de gebruikers. Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten.


Extensie voor Magento 1.x (€ xx)| Extensie voor Magento 2 (€ xx)


4. Volg je bezoekers met de Facebook pixel


Als je adverteert op social media is de kans groot dat je hier Facebook voor gebruikt. Het grootste sociale netwerk ter wereld heeft de Facebook pixel. Met deze pixel krijg je veel informatie over je klanten. Je kunt niet alleen de conversie volgen van de klanten, maar je kunt bezoekers ook alsnog bereiken via de advertentiekanalen van Facebook als ze het aankoopproces niet voltooid hebben. Als je adverteert op Facebook is de Facebook-pixel onmisbaar om zoveel mogelijk rendement uit je advertenties te halen.
Extensie voor Magento 1.x | Extensie voor Magento 2